Bokrijk is meer dan alleen een openluchtmuseum. Zij huisvest ook de Campus van het Vakmanschap, waar de vakmanschapswerkingen VAKlab en Vakmanschap & Erfgoed samenkomen. Hierdoor is Bokrijk een open huis voor iedereen die vakmanschap een warm hart toedraagt. VAKlab, het expertise- en dienstencentrum van Bokrijk, zorgt voor de begeleiding van makers, studenten, starters en ondernemers bij het realiseren van hun dromen en ambities. 

Dit jaar organiseert Bokrijk voor de 8e keer de BKRK-award, een wedstrijd met de focus op vakmanschap én ondernemerschap. Na de thema’s leder, keramiek, hout, brood, textiel, glas en smaak is het in 2023 de beurt aan vlechttechnieken.

De BKRK-award heeft als doel creatieve talenten en vakmensen uit te dagen, te ondersteunen en begeleiden in hun weg richting ondernemerschap. Met de BKRK-award zijn Bokrijk en VAKlab op zoek naar de innovatieve ondernemende vakmens van morgen, die met zijn expertise openstaat voor innovatie en relevantie in de toekomst.

Men is op zoek naar ondernemende creatieveling die vanuit zijn of haar expertise een product ontwikkelt dat authentiek vakmanschap vertegenwoordigt in gebruik en materiaal én waarbij vlechttechniek een essentiële rol speelt.

Deze wedstrijd heeft als doel alle vakmensen kennis te laten maken met de mogelijkheden van de vlechttechniek. Enerzijds aanvullend aan hun eigen vakmanschap, anderzijds verdiepend op hun reeds bestaande expertise binnen het vlechtwerk. Niemand minder dan internationaal ontwerper Sep Verboom en Coralie Claeys zijn de juryvoorzitters en zij worden vergezeld door Pascal Cools en journaliste Veerle Windels.

Ook de leden van de Vereniging van Vlechters worden aangesproken door Bokrijk om zich in te schrijven voor deze award. Vanwege onze kennis van het vlechtambacht én omdat er in ons midden veel echte vakmensen zijn die open staan voor innovatie en duurzame producten voor de toekomst.

Inschrijven kan tot en met 28 mei 2023 en meer informatie kan je terugvinden op de website van Bokrijk: bokrijk.be/nl/bkrk-award