Werkgroep CREATIEFDe werkgroep Creatief houdt zich bezig met "vrij vlechtwerk", vlechtwerk, dat buiten de traditionele conventies treedt en niet zozeer gericht is op gebruiksvoorwerpen als wel op vrije vormen. Ook bijzondere vlechtvormen en niet-alledaagse vlechtmaterialen worden toegepast en gedemonstreerd op de ledendagen.

LEDEN
De volgende leden nemen op dit moment deel aan deze werkgroep:
Ton Herijgers, Frans Mallants, Bart van Herk, Mieke Langenhuizen, Truus Stol, Peter Lavrijssen, Luciënne en Hans Krämer, Arjan Joosten (heeft zich tijdelijk teruggetrokken) en Anita van Kraaij. Natuurlijk staat deze werkgroep altijd open voor nieuwe leden die mee willen doen.

DOELSTELLING
In 2010 hebben we de doelstellingen van deze werkgroep Creatief als volgt geformuleerd:
- Kennis van het vlechtambacht doorgeven en levend houden.
- Niet alleen de oude vormen bewaren, maar ook oude en nieuwe technieken gebruiken voor nieuwe vormen.
- Kunstzinnig en ambachtelijk door oude en nieuwe technieken; oftewel, vormgeving met vlechttechnieken.
- We proberen het als werkgroep voor ieder verenigingslid leuk maken door geen beperkingen te leggen op materiaalgebruik of techniek en door personen van andere disciplines niet uit te sluiten, zoals bijvoorbeeld wevers en strovlechters.
- Het stimuleren van samenwerking.

ACTIVITEITEN
We plannen elk jaar twee dagen om samen te vlechten aan nieuwe creatieve ideetjes. We werken aan de hand van een gekozen thema voor de komende ledendag iets uit.

Heb je interesse, neem dan contact op met een van de mensen van de werkgroep om zo wat meer informatie hierover te verkrijgen.

Contactadres Werkgroep Creatief:

Mieke Langenhuizen
Tel: 040 2351775
<< Terug naar overzicht Werkgroepen