OVER DE VERENIGING


De Vereniging van Vlechters bestaat grotendeels uit leden die het vlechten als hobby uitoefenen. Daarnaast is er een aantal leden voor wie het vlechten een bron van inkomsten is en die dit ambacht bedrijfsmatig uitoefent. De vereniging wil een netwerk zijn, waar zowel doorgewinterde vlechters als beginners hun kennis en ervaring vrij kunnen uitwisselen.

Binnen de vereniging is een aantal vlechters actief als cursusleider, zowel voor leden als voor belangstellenden. Elders op deze website vindt u INFORMATIE: hierover. Ook zijn er diverse werkgroepen, waarin vlechters contact met elkaar onderhouden over specifieke aspecten en elkaar stimuleren ten behoeve van hun hobby en de vereniging.

De vereniging staat open voor alles op het gebied van vlechten in heden, verleden en toekomst. Naast het traditionele werken met wilgenteen worden ook andere materialen onder de aandacht gebracht, zoals riet en stro. Onderzoek naar het werken met moderne materialen wordt gestimuleerd.

De vereniging telt momenteel zo'n tweehonderdvijfig leden.FOLDER
Voor meer informatie over de Vereniging van Vlechters kunt u onze FOLDER DOWNLOADEN >>
Als u op deze link klikt opent de folder in een apart Acrobat-venster in uw browser van waaruit u kunt printen. U kunt de folder ook opslaan op uw computer door met uw rechtermuisklik op de link te klikken en dan te kiezen voor "Doel opslaan als".LIDMAATSCHAP
Bent u ge´nteresseerd in lidmaatschap van de Vereniging van Vlechters, dan kunt u hier online
LID WORDEN >>